O nama

Društvo za zaštitu potrošača Istre je nepolitička, nestranačka, neprofitna i nevladina udruga građana udruženih s ciljem pružanja pomoći građanima u zaštiti njihovih prava kao potrošača, te poticanja prilagodbe hrvatskog zakonodavstva najvišim standardima zaštite potrošača u razvijenim demokracijama. Cilj djelovanja udruge je da kroz zaštitu prava potrošača, od pasivnog konzumenta stvori aktivnog potrošača, svjesnog svojih prava, da se osigura visoka razina kvalitete usluga, da se stvori kulturan i čovjeka dostojan odnos između trgovca i potrošača.
Društvo je osnovano 2004.godine.
Sjedište Društva je u Keršovanijevoj ulici br. 27 u Puli.
Prostor za rad Udruge osigurava Grad Pula.

Od 2006. do 31.12.2018. godine Društvo je na temelju Javnog natječaja objavljenog od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, provodilo dugotrajan Projekt “Savjetovališta za područje Istarske, Primorsko- goranske i Ličko –senjske županije”.
Od 2004. do danas Društvo je provelo mnoštvo različitih aktivnosti i projekata financiranih od strane jedinica lokalne i regionalne samouprave, nadležnih ministarstva, Europske komisije, te suradnjom sa udrugama istih i/ili sličnih ciljeva i interesa.

U nastavku možete pronaći u kojim Povjerenstvima za zaštitu potrošača i Savjetima potrošača javnih usluga su imenovani naši članovi.

POPIS_ Povjerenstava i Savjeti_članovi